"Patronatele de profil lucreaza in prezent la o propunere pentru Legea Turismului, pentru ca in urma consultarilor dintre toate asociatiile patronale din turism sa se ajunga la o varianta care sa convina tuturor", a spus Maria Grapini, citata de Mediafax.

Oficialul a afirmat ca in acest an nu va fi aplicata nicio reducere de TVA in domeniul turismului, masura solicitata in multe randuri de patronatele de profil.

Pe de alta parte, ministrul delegat a aratat ca mediul de afaceri trebuie sa se puna de acord asupra numarului de targuri la care participa, in prezent fiind 60 de astfel de evenimente in domeniul turismului. "Am convenit ca directoarea Directiei de marketing sa transmita o lista a targurilor tuturor patronatelor, care vor analiza care este eficient si care nu. Nu ministerul trebuie sa stabileasca targurile", a adaugat aceasta.

Alta masura vizeaza reinfiintarea reprezentantelor de turism la nivel teritorial. "Vom reinfiinta reprezentantele de turism, dar sub alta forma. Am gasit desfiintate birourile de control. (...). As vrea ca noile structuri sa aiba responsabilitati mai mari, nu doar de control, sa fie parghia de lucru a ministerului in zonele pe care le reprezinta. Saptamana viitoare vom deschide formarea reprezentantelor de turism. Vrem sa avem 8-10 reprezentante in toata tara, in care sa lucreze doua persoane", a spus Maria Grapini.

In ceea ce priveste activitatea de turism din afara tarii, unde Romania are noua birouri turistice, ministrul a spus ca sunt solicitari de la ambasade pentru extinderea retelei.