Manastirea de la Pestera Ialomitei se afla la 1.650 metri altitudine, iar din 2006 are o cladire construita special de Arhiepiscopia Targoviste pentru a primi oaspeti. Cele 16 camere duble au baie proprie si costa 50 de lei pe noapte de persoana. Trebuie sa respectati insa regulile casei. "Conditiile sunt in felul urmator: nu putem sa facem zgomot sau stiu eu, trebuie sa fie cat mai multa liniste, omul trebuie sa simta linistea de aici si, in aceelasi timp, sa plece cu o  incarcatura energetica, sa fie imbracat decent si sa respecte lacasul de cult", explica parintele Calinic, staretul Manastirii Pestera Ialomitei.   

De aici, turistii pot vizita Pestera Ialomita sau pot pleca in drumetie spre Lacul Bolboci, Sfinx sau Crucea Eroilor de pe Varful Caraiman.

Si la Manastirea Caraiman, din Busteni, turistii se pot caza contra cost. Lacasul de cult are 100 de locuri in camere duble sau triple, fiecare cu baie proprie. Locul este vizitat anual de zeci de mii de pelerini. Pentru a petrece, insa, un sejur la Manastirea Caraiman, calugarii ii sfatuiesc pe turisti sa isi faca rezervare din timp.