"Odihnitor, iti aduce multa fericire, este autentic. Pe mine, personal, ma face sa uit de orice grija", spune un turist francez.

"Ceea ce gasesc eu frumos este ca nu sunt urme ale civilizatiei ca la noi, nu exista curent, nici telefon, lucruri care amintesc de civilizatie", marturiseste la randul ei o frantuzoaica.

Christine si Philippe sunt din Belfort si au ajuns in Garda de Sus in urma cu sapte ani. Au ramas impresionati de frumusetea locurilor, iar de atunci isi petrec fiecare vacanta in Romania: "E magnific!"

"Vrem sa descoperim restul tarii unde nu am fost niciodata, sa venim de asemenea aici la tara unde sa locuim cu oamenii in natura. Si de asemenea pentru a descoperi pesterile, pentru ca noi suntem speologi", declara Christine Amor.

Nu doar peisajele care iti taie rasuflarea i-au impresionat pe turistii francezi, ci si felul in care i-au primit localnicii.

Philippe Mongenot: "Eu sper doar ca aceasta forma de viata va continua in munte, ca-si vor pastra traditiile, ca progresul nu va ucide modul lor de viata" .

Pierre, un tanar inginer din Chartres a ajuns pentru prima data pe pamant romanesc si este fascinat de ce a vazut pana acum.
 
"Este un pic ca in Franta in urma cu mai multi ani, dar este mai autentica si mai conservata".

Un ghid i-a calauzit pe turisti prin zonele de poveste si le-a dezvaluit cum traiesc oamenii de acolo.

Mircea Morar, ghid: "Ca sa descoperi o tara cel mai interesant este sa o iei la pas, ai timp sa privesti si in stanga si in dreapta si cel mai interesant este contactul cu locuitorii."

Cuceriti de ce au gasit in tara noastra, francezii au promis ca se vor intoarce si anul viitor.