• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Acord intre marile puteri si Iran asupra programului nuclear al Teheranului. Secretarul de Stat al SUA: Lumea va fi mai sigura

Acord intre marile puteri si Iran asupra programului nuclear al Teheranului. Secretarul de Stat al SUA: "Lumea va fi mai sigura"

Marile puteri si Iranul au ajuns la un acord asupra programului nuclear al Teheranului in noaptea de sambata spre duminica, la Geneva, dupa patru zile de negocieri "dificile", aducand o speranta de iesire dintr-o criza care dureaza de zece ani, relateaza AFP.

Acordul a fost anuntat dupa mai multe ore de blocaj asupra "dreptului" la imbogatirea uraniului al Iranului.
 
"Am ajuns la un acord", a scris intr-un mesaj postat pe Twitter Michael Mann, purtatorul de cuvant al Inaltului Reprezentant UE pentru Politica Externa Catherine Ashton, care a condus negocierile, mandatata de ONU si Grupul 5+1. Mann nu a oferit detalii.
 
Inaltul Reprezentant UE pentru Politica Externa Catherine Ashton, inconjurata de toti ministrii angajati in negocierea asupra programului nuclear iranian, a citit la sediul ONU de la Geneva o declaratie comuna anuntand "un acord asupra unui plan de actiune", relateaza AFP, preluata de Mediafax.
 
Ministrii tarilor din cadrul grupului 5+1 (China, Franta, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite si Germania) s-au felicitat intre ei.
 
Secretar de Stat al SUA: Acordul cu Iranul va face lumea, Israelul si partenerii SUA "mai sigure"
 
Acordul incheiat la Geneva asupra programului nuclear iranian va face "lumea mai sigura, Israelul si partenerii (Statelor Unite) in regiune mai siguri", a declarat secretarul de Stat John Kerry, intr-o conferinta de presa, relateaza AFP. "Prima etapa nu spune ca Iranul are dreptul la imbogatirea (uraniului), indiferent ce spun anumite comentarii de interpretare", a subliniat Kerry.

24 noiembrie 2013 13:15
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies