• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Oprescu: Referendumul privind eutanasierea cainilor fara stapan nu va mai avea loc

Oprescu: Referendumul privind eutanasierea cainilor fara stapan nu va mai avea loc

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, marti, ca referendumul local privind eutanasierea cainilor vagabonzi nu va mai avea loc, ca urmare a adoptarii de catre Camera Deputatilor a legii referitoare la problema patrupedelor fara stapan.

"Azi avem o lege care raspunde in mare parte solicitarilor noastre si ne permite sa lucram. Pentru ca Parlamentul a reactionat prompt la solicitarea noastra, am chemat liderii de grup din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. I-am anuntat convocarea sedintei de indata pentru maine (miercuri), pentru anularea referendumului. Sper ca legea sa devina functionala rapid. Sa fie promulgata de presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial, ca sa putem actiona in baza ei", a declarat Oprescu.
 
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti amendamentul la Legea privind cainii fara stapan, care stabileste un termen de 14 zile in care cainii sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca nu sunt revendicati sau adoptati, sa fie eutanasiati. Edilii au posibilitatea sa amane eutanasierea.
 
Comisiile de administratie si juridica ale Camerei Deputatilor au adoptat, luni seara, raportul la proiectul legii privind gestionarea cainilor fara stapan, fiind inregistrate 2 voturi "impotriva" si doua abtineri, ceilalti parlamentari votand "pentru".
 
Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, a facut aceste precizari aratand ca amendamentele au fost adoptate cu "aproape unanimitate", fiind doua voturi "impotriva" si doua abtineri.
 
Ciuca a explicat pentru Mediafax ca, dupa 14 zile, autoritatile locale vor lua fiecare caz in parte si, daca nu vor exista posibilitati de cazare si hrana pentru cainii fara stapan, se va emite o decizie privind eutanasierea. Daca exista posibilitati de cazare si hrana, primarul sau imputernicitul pot amana eutanasierea cainilor din adaposturi.
 
Acesta a adaugat ca amendamentele facute la proiectul de lege dau posibilitatea unui primar care nu dispune de resurse sa treaca la eutanasierea cainilor fara stapan dupa termenul de 14 zile de la capturare.
 
Bancescu: Numarul hingherilor a fost suplimentat, unsprezece echipe aduna caini de pe strazi
 
Numarul hingherilor a fost suplimentat, marti fiind pe teren unsprezece echipe ale Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor care aduna caini de pe strazi, a declarat Razvan Bancescu, coordonator de proiect la ASPA.

10 septembrie 2013 18:44
Modifică setările cookies