• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
In Capitala are loc Gala Studentului

In Capitala are loc Gala Studentului

Gala Studentului 2012 va avea loc in Capitala, sambata seara, in cadrul evenimentului, ce marcheaza Ziua Internationala a Studentilor, urmand sa fie premiate proiectele de succes ale asociatiilor studentesti.

Gala Studentului se numara printre evenimentele Festivalului Unifest, organizat de Uniunea Studentilor din Romania.
 
Ajuns la cea de-a 11-a editie, festivalul are loc intre 12 si 22 noiembrie, in 17 centre universitare din toata tara, incluzand manifestari culturale, educationale, sportive si de divertisment, se arata intr-un comunicat de presa al USR.
 
In cadrul Galei Studentului, care are loc sambata, de la ora 18.00, in Readers Café, va fi premiata performanta tinerilor atat in plan academic, cat si in planul educatiei non-formale. Astfel, vor fi decernate urmatoarele premii: "Proiecte de succes ale asociatiilor studentesti din Uniunea Studentilor din Romania", "Cea mai activa asociatie studenteasca" si "Hall of fame".

Ziua Internationala a Studentilor a fost instituita in anul 1941, de catre Consiliul International al Studentilor, ca urmare a evenimentelor din 1939, de la Praga, cand o demonstratie a studentilor impotriva ocupatiei naziste s-a soldat cu moartea a noua tineri, in timp ce alti peste 1.200 au fost trimisi in lagare de concentrare. De asemenea, ca urmare, toate institutiile cehesti de studii superioare au fost inchise pana la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

17 noiembrie 2012 06:30
Modifică setările cookies