• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Seful Politiei Bals a fost retrogradat. Cel al IPJ Olt cere sa iasa la pensie

Seful Politiei Bals a fost retrogradat. Cel al IPJ Olt cere sa iasa la pensie

Seful Politiei Bals, Ion Sotea, a fost retrogradat din functie pentru deficiente manageriale constatate de Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne, in timp ce seful Inspectoratului de Politie Judetean Olt, Ion Voicu, a cerut pensionarea, au declarat, pentru Mediafax, surse din Politie.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), Ion Sotea a primit, in urma finalizarii cercetarilor efectuate de Consiliul de Disciplina constituit la nivelul Politiei Romane, doua sanctiuni disciplinare. Prima, respectiv trecerea intr-o functie inferioara pana la cel mult nivelul de baza al gradului profesional detinut, a fost dispusa pentru deficiente manageriale identificate de catre Corpul de Control al ministrului, in urma verificarilor efectuate in perioada 20 noiembrie - 6 decembrie 2012.
 
Seful Politiei Bals a fost sanctionat si cu amanarea promovarii in functii superioare pe o perioada de doi ani, pentru probleme manageriale si de gestionare a fenomenului infractional, identificate in urma controlului efectuat de catre Directia Control Intern din IGPR, in perioada 10-19 octombrie 2012, se precizeaza intr-un comunicat.
 
Ion Sotea este seful comisarului Gheorghe Barbu, pe care politista Melania Renghea de la Politia Bals il acuza de viol. In 26 decembrie, politista si fostul sau superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital dupa ce femeia, care sustine ca politistul ar fi violat-o, l-a injunghiat pe acesta de mai multe ori in abdomen.
 
In cadrul anchetei declansate la Politia Olt si in urma scandalului sexual in care Renghea l-a acuzat pe fostul ei sef ca a violat-o si chiar a plasat-o mai multor politisti, seful Politiei Olt, Ion Voicu, a fost chemat, la Comisia de disciplina a MAI, unde ar fi urmat sa fie audiat in 8 ianuarie, cand a anuntat ca nu va veni pentru ca a intrat in concediu medical.
 
Surse din Politie au declarat miercuri seara, pentru Mediafax, ca Voicu si-a depus la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt documentele necesare in vederea iesirii la pensie. Numele lui Voicu se numara printre cele mentionate de politista Melania Renghea intr-o plangere depusa de aceasta, in 24 decembrie, la DIICOT Craiova.

16 ianuarie 2013 21:16
Modifică setările cookies