• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele Google si Bill Richardson au sosit la Phenian

Presedintele Google si Bill Richardson au sosit la Phenian

Fostul diplomat american Bill Richardson si patronul Google Eric Schmidt au sosit luni la Phenian, dinspre China, a anuntat agentia nord-coreeana KCNA, relateaza AFP.

"O delegatie americana a Google condusa de catre fostul guvernator al (statului) New Mexico Bill Richardson a sosit cu avionul la Phenian", a anuntat agentia.
 
Cu putin inainte de plecare, fostul diplomat a declarat pentru presa, la Beijing, ca este vorba despre o "misiune umanitara privata, independenta de Guvernul american", in contextul in care Departamentul de Stat a emis reticente in legatura cu aceasta vizita.
 
La Beijing, Richardson a mai anuntat ca delegatia probabil va ramane la Phenian doua zile si jumatate. Fostul ambasador american la ONU, care a fost si guvernator al statului New Mexico, in sud-vestul Statelor Unite, este familiar cu Coreea de Nord, de unde a negociat eliberarea mai multor cetateni americani, in ultimii aproximativ 20 de ani.
 
In cursul acestei vizite, fostul diplomat va evoca, de asemenea, impreuna cu autoritatile nord-coreene, cazul unui american de origine coreeana, Kenneth Bae, arestat de catre Phenian luna trecuta.
 
Depaertamentul de Stat a emis joi rezerve cu privire la oportunitatea vizitei sale in Coreea de Nord. "Sincer, noi nu credem ca agenda (acestei vizite) este prea constructiva", a declarat Victoria Nuland, o purtatoare de cuvant a diplomatiei americane. Richardson urmeaza sa sustina o conferinta de presa joi, la Beijing, potrivit Biroului sau.

7 ianuarie 2013 14:00
Modifică setările cookies