"Cardinalii au fost informati in legatura cu existenta acestui site. Multi oameni s-au inscris deja pe site", a declarat purtatorul de cuvant al Vaticanului. "Exista o miscare a rugaciunii, stimulata cu ajutorul acestui site", a adaugat parintele Federico Lombardi.

Potrivit administratorilor site-ului www.adoptacardinal.org, peste 350.000 de persoane s-au inscris deja. Utilizatorul isi scrie numele, o adresa de e-mail si apoi, printr-un simplu click, el primeste numele cardinalului care a fost selectionat pentru el.

"Cardinalii au nevoie ca oamenii sa se roage pentru ei", a declarat Ulli Heckl, in varsta de 37 de ani, una dintre creatoarele site-ului, membra a Youth 2000, o miscare catolica internationala care sprijina aceasta initiativa.

Potrivit spuselor sale, parohiile, congregatiile religioase si chiar azilurile pentru batrani si-au manifestat interesul pentru acest site care permite concentrarea rugaciunilor pentru un anumit cardinal, cu scopul de a-l ajuta pe acesta, atunci cand va fi ales noul papa.