Ministrul pentru Tehnologia Informatiei din statul indian Karnataka, Priyank Kharge, a precizat ca telefoanele iPhone vor fi asamblate la Bangalore, centrul industriei IT din India, la o uzina operata de Wistron, o companie taiwaneza care lucreaza pentru Apple pe baza de contract. Priyank Kharge adaugat ca s-a intalnit cu directorii Apple in luna ianuarie, care i-au confirmat calendarul demararii productiei.

"Telefoanele iPhone vor fi produse la Bangalore si toate dispozitivele sunt destinate pietei interne", a declarat Priyank Kharge, adaugand ca statul Karnataka, a carui capitala este orasul Bangalore, va ajuta Apple daca grupul american va decide sa colaboreze si cu alti producatori pe baza de contract din regiune. "Nu am discutat despre alte stimulente", a adaugat Priyank Kharge.

Debutul productiei telefoanelor iPhone in India vine dupa mai multe luni de speculatii privind planurile Apple pentru aceasta piata care in prezent este dominata de rivalul sud-coreean Samsung Electronics Co. Prin debutul productiei locale Apple vrea sa isi majoreze cota pe aceasta piata importanta, in conditiile in care ritmul de crestere a vanzarilor de smartphone-uri incepe sa incetineasca in China si alte piete mature.

In 2016, Apple a livrat 2,5 milioane de telefoane iPhone in India. Chiar daca la nivel global Apple a inregistrat anul trecut venituri si vanzari record, in India grupul american se numara abia pe locul zece in topul producatorilor, potrivit Counterpoint Research. Apple a controlat mai putin de 2% din livrarile de smartphone-uri in India, in conditiile in care analistii estimeaza ca pana in 2020 pe aceasta piata ar urma sa fie vandute 750 milioane smartphone-uri.