O eventuala preluare a McLaren ar putea accelera proiectele Apple in domeniul auto. Potrivit surselor, este posibil ca McLaren sa fie evaluat intre 1,0 si 1,5 miliarde de lire sterline, adaugand insa ca nu exista nicio garantie ca se va ajunge la un acord.

Aceasta ar fi cea mai mare achizitie a Apple dupa preluarea Beats Electronics in 2014 pentru trei miliarde de dolari. La inceputul acestui an, Apple a investit un miliard de dolari in compania chineza de ride-hailing Didi Chuxing.

McLaren produce automobile sportive de lux care costa pana la un milion de dolari si detine o serie de tehnologii de varf precum si echipa de Formula 1 cu acelasi nume. Anul trecut a produs 1.654 vehicule si a realizat venituri de 450 milioane de lire sterline. McLaren Technology este detinuta de Ron Dennis, care este si presedinte, alaturi de Mansour Ojje si Mumtalakat, fondul suveran de investitii din Bahrein.

Incepand din 2014, Apple si-a format o echipa de ingineri si designeri care sa lucreze la un proiect de automobil electric, recrutand specialisti de la companii precum Tesla si Mercedes-Benz. Cu toate acestea, directorul Apple, Tim Cook nu a recunoscut niciodata in mod public proiectele Apple in domeniul auto.