Telefonul, mai apropiat la dimensiuni de o tableta, a atras atentia mai multor producatori din industria IT, o parte dintre acestia aratandu-si intentia de a-l fabrica.

“Ne asteptam ca 2013 sa fie anul Phabletei”, a spus Neil Mawston, director la Strategy Analytics.

Desi la aparitia sa, Samsung Galaxy Note, primul gadget de acest fel, produs de Samsung Electronics, a starnit comentarii ironice, producatorii se grabesc acum sa prinda din urma acest trend care pare a fi unul promitator. Printre acestia se numara si doua companii chineze de telecomunicatii, ZTE Corp si Huawei Technologies, care au anuntat deja lansarea unor phablete.

Astfel, produsul celor de la ZTE se va numi Grand S si va avea un ecran de 5 inci, in timp ce Huawei va scoate pe piata Ascend Mate, cu o dimensiune a ecranului de 6,1 inci, aproape cat tableta Kindle Fire de la Amazon.

Utilizatorii au realizat ca un smartphone cu un ecran de 5 inci nu reprezinta chiar o piatra de moara”, spune Joshua Flood, senior analist la ABI Research, din Marea Britanie.

Specialistii preconizeaza ca, pentru inceput, cele mai mari piete de desfacere pentru acest tip de produse vor fi cele din Japonia si Coreea de Sud, dar ca in scurt timp gadgetul are toate sansele sa devina popular si in alte tari.

Toate stirile despre Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas gasiti in sectiunea CES 2013.