LG a anuntat luni ca va incepe productia in masa a acestor dispozitive. Noile ecrane OLED de 6 inci vor fi disponibile pe piata incepand de anul viitor.  

Nu este pentru prima data cand o companie spune ca vrea sa produca astfel de ecrane, dar cei de la LG sunt primii care vor si incepe sa le construiasca in volum mare.

Intre timp, Samsung contraataca, anuntand lansarea lui Galaxy Note 3, cu ecran curbat, de 5,7 inci.  

Nici cei de la Apple nu raman impasivi in fata a ceea ce pare sa devina ultimul trend din IT. O cerere de patent depusa in martie de catre compania americana arata intentia acesteia de a produce "un device electronic cu un display care se poate infasura".

Interesul tuturor acestor producatori pentru noua tehnologie arata insa schimbarea majora care va surveni in domeniul telefoanelor mobile inteligente.  

"Ceea ce vedem astazi este un pas important prin care o sa ne distantam de la designul clasic, dreptunghiular al smartphone-urilor, pavand calea spre forme si marimi cat mai neconventionale", a declarat Aaron Souppouris, editorul blogului de tehnologie The Verge. 

Ultima schimbare majora in infatisarea smartphone-urilor a fost introducerea pe piata a iPhone-urilor, care renuntau la tastatura fizica. Intre timp, producatorii au mai umblat la marime, culori, camere foto, procesoare si o serie impresionanta de aplicatii, insa forma telefoanelor a ramas, in mare, aceeasi.

Cand toate aceste specificatii incep sa semene foarte mult intre ele, firmele nu au alta solutie decat sa apeleze la reducerile de pret pentru a-si atrage clientii. 

Pentru producatorii mai inventivi, lupta s-a dat in ultima perioada pe segmentul specificatiilor aproape SF: cei de la Samsung au introdus scrolling-ul prin urmarirea pupilei, iar Apple si-a dotat ultimul iPhone cu cititor de amprente. In prezent insa miza pare sa fie ecranul.  

LG spune ca tehnologia patentata de ei functioneaza pentru ca folosesc straturi de plastic, ce merg ca niste semiconductori, in locul sticlei. Noul display propus de LG se va putea astfel indoi de sus pana jos. Avantajele constau in faptul ca un ecran flexibil este mai subtire si mai usor decat cel de sticla, iar LG sustine ca acestea nu se pot sparge. De asemenea, ar trebui sa ofere o vizibilitate mai buna, indiferent de unghiul din care este privit.

Foto: engadget.com