Optimus G este primul smartphone cu procesor cu patru nuclee compatibil cu tehnologia 4G. Noua versiune va rula sistemul de operare Android, Jelly Bean 4.1.2.

Display-ul LG excelent Plus IPS True HD alaturi de tehnologia Zerogap Touch vor fi lansate in Europa prin Optimus G. LG a incorporat noua tehnologie Zerogap Touch in display-ul Plus IPS True HD. Astfel, producatorii sustin ca experienta tactica va fi peste cea a oricarui alt model de smartphone.

O veste buna si pentru cei care isi scapa des telefonul. Sticla rezistenta la zgarieturi - Gorilla Glass 2 va proteja display-ul IPS 1280x768 de 4,7 inci.

 Printre noile functii disponibile se numara:

QSlide: O functie extrem de utila pentru cei cu o mare nevoie de multitasking. QSlide permite utilizatorilor sa utilizeze mai multe aplicatii in acelasi timp, ca straturi transparente pe ecran, fata de ferestrele pozitionate alaturat. Dimensiunea, pozitionarea si transparenta ecranului Qslide pot fi ajustate dupa preferinta fiecarui utilizator. Prin adaugarea unui video player, QSlide functioneaza fara probleme cu browser-ul, aplicatiile memo, calendar si calculator incorporate

Safety Care: Functia SafetyCare functioneaza ca un apel de urgenta. Ea transmite informatii legate de localizare catre anumite contacte special desemnate de catre utilizatori prin SMS-uri. Momentul in care aceasta functie este activata sta la indemana utilizatorului

Privacy Keeper: Functia Privacy Keeper permite utilizatorilor sa ascunda informatiile unei persoane care le apeleaza, precum numele, numarul si fotografia. Informatiile persoanei care apeleaza pot fi vizualizate glisand o iconita de pe ecran. Stim unde va duceti cu gandul, la o prietena sau sotie curioasa, dar imaginati-va ca poate fi o solutie extrem de utila si in mediul de afaceri, in mijlocul unei negocieri.

Alte funcții precum Google Now, Filmstrip View si Expandable Notification vor fi de asemenea incorporate pe noua versiune Optimus G.

Functia Google Now ofera informatii personalizate in timp real, oricand e nevoie. Filmstrip View permite un mod mult mai simplu de a viziona si sterge imagini, iar Expandable Notification permite utilizatorilor sa afiseze mai multe notificari in acelasi timp si sa vizioneze anumit continut direct in sectiunea de notificari.

LG Optimus va fi disponibil in Romania la sfarsitul lunii martie in reteaua Orange.