Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, in fata celor aproximativ 600 de delegati prezenti la lansarea candidatilor USL din Mures, Harghita si Covasna, la Palatul Culturii din Targu Mures, ca stie ca Muresul este special si vrea ca de aici sa transmita un mesaj pentru toti colegii din zona si din USL, potrivit Mediafax.

"Stiu cat de special e Muresul, in toate directiile. Aici, unde oamenii spun ca nu sunt interesati de politica, mii de oameni au iesit in strada asta-iarna si mi-as fi dorit sa iasa in strada si cand a depus acel medic (Raed Arafat - n.r.) juramantul ca ministru al Sanatatii. Stiu ca aici, la Reghin, romanii au reusit sa se certe intre ei pana au avut un primar de la UDMR, dar au reusit sa se uneasca din nou. Ca la Sighisoara a trebuit sa-mi apar primarul de colegii liberali, dar s-au unit si au castigat", a spus prim-ministrul.

El a adaugat ca "problemele" legate de Universitatea de Medicina si Farmacie si Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures au fost "create inainte", dar are obligatia sa le rezolve acum, insa "nu pe baza ideilor" pe care le are de la Bucuresti sau Targu Jiu, ci "pe baza a ceea ce cred oamenii de aici ca e mai bine".

"In Mures, vreau sa transmit un mesaj pentru toti colegii din USL: uniti, puteti sa castigati. (...) Aveti nevoie de echilibru si intelepciune, mai mult ca in Gorj sau Teleorman, unde lucrurile sunt mai simple. Singurul lucru care poate fi mai rau decat guvernarea PDL - daca poate fi ceva mai rau - e o stare reala de conflict, de interventie brutala din parte Guvernului de la Bucuresti, intr-un echilibru sensibil pe care dumneavoastra il cautati de foarte multe zeci de ani. Fac un apel la dumneavoastra sa fiti uniti, sa fiti intelepti si sa intelegeti cat de important este pentru fiecare dintre reprezentantii statului roman - si vorbesc ca prim-ministru - ca Muresul sa fie un judet puternic, ca Transilvania sa fie puternica, pentru ca Romania sa fie puternica. E nevoie ca impreuna sa construim o Romanie puternica", a afirmat Victor Ponta.

El a precizat ca "Romania puternica" de care vorbeste nu se indreapta, atunci cand este in criza, in primul rand impotriva celor care au cea mai mare nevoie de ajutor - profesori, medici, pompieri, politisti sau pensionari.

"O Romanie puternica e o Romanie care nu loveste in cei care au nevoie de ajutor. E o tara care spune: suntem mandri de apartenenta noastra la Europa, suntem europeni, mergem insa la Bruxelles sa spunem ca suntem niste europeni egali si ca, daca cineva vrea sa ne defavorizeze, avem puterea de a spune nu, atunci cand cineva nu ne trateaza cu respectul pe care il meritam. O Romanie puternica e o Romanie care nu mai accepta si nu mai lasa sa se intample ca la Parlamentul European sa aiba vicepresedinte, reprezentand cica Romania, pe Laszlo Tokes. Toti cei care vor fi in Parlament vor fi partenerii mei pentru un nou proiect pentru Romania, care sa ne faca mandri de tara noastra", a adaugat premierul.

La festivitatea de lansare a candidatilor USL din Mures, Harghita si Covasna de la Palatul Culturii din Targu Mures au fost prezenti aproximativ 600 de delegati din aceste judete, precum si presedintele PNL, Crin Antonescu, si alti lideri de la nivel central ai USL.