Potrivit sursei citate, începând cu luna februarie, vânzările de aparate multifuncţionale pentru gătit (multicooker) s-au majorat cu 30% în ultimele patru săptămâni, ca măsură de combatere a poluării, a alergenilor, cauzaţi de venirea primăverii şi ca o metodă de diminuare a bacteriilor şi virusurilor din locuinţe.

De asemenea, românii au cumpărat cu 70% la multe maşini de făcut pâine şi cu 30% mai multe aparate multicooker. În plus, comenzi în creştere au fost înregistrate de evoMag la roboţi de bucătărie, blendere şi storcătoare de fructe.

Potrivit sursei citate, o categorie distinctă spre care clienţii şi-au îndreptat atenţia în această perioadă a fost reprezentată de "Fitness & Wellbeing", unde vânzări semnificative au fost consemnate în cazul benzilor de alergat, stepperelor şi bicicletelor de fitness.

Totodată, la mare căutare au fost şi dispozitivele destinate monitorizării activităţii sportive, pe listă aflându-se: brăţări fitness şi ceasuri sportive, care pot monitoriza paşii, ritmul cardiac, caloriile consumate etc.

În categoria produselor de îngrijire personală, dispozitivele cele mai căutate au fost termometrele cu detecţie rapidă, fie cu raze infraroşii, fie de contact, şi tensiometrele.

La nivel general, în medie, bugetul pe care l-au alocat românii pentru achiziţii noi a fost de circa 1.500 lei, iar strict pentru maşinile de preparat pâinea, aparatele multifuncţionale pentru gătit şi purificatoarele de aer un buget mediu de 1.000 de lei.

evoMag este una dintre cele mai importante companii din industria de comerţ electronic din România, fondată în anul 2005. Magazinul online comercializează peste 170.000 de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, auto, de îngrijire personală, sport & fitness, asigurări şi produse destinate nou-născuţilor.

Platforma este vizitată zilnic de peste 60.000 de persoane, iar mai mult de 80% dintre clienţi ar recomanda magazinul pentru calitatea serviciilor oferite.