Ora in care a fost atins momentul de varf a fost 11:21 p.m., ora Japoniei, acolo unde rula in acel moment filmul de animatie “Castle in the Sky”, al lui Hayao Miyazaki.

In Japonia, a devenit o traditie ca oamenii sa scrie pe Twitter cuvantul “Balse!”, in momentul difuzarii unui film, sincronizandu-se cu unul din personaje, in timpul unei scene interesante. Cuvantul se refera la rostirea unei vraji.

Cele 143.199 de tweet-uri pe secunda inregistrate pe 2 august arata popularitatea filmului animat din 1986 dar, mai ales, cresterea exponentiala de care se bucura reteaua de socializare. In 2011, acelasi cuvant japonez a fost postat de 11.349 de ori pe secunda, depasind recordul anterior, cand anuntul facut de Beyonce despre sarcina sa a starnit 8.868 de reactii intr-o singura secunda, in august 2011.

Twitter a profitat de ocazie ca sa sublinieze faptul ca a trecut cu bine de moment, fara ca site-ul sa se prabuseasca, asa cum s-a intamplat in timpul Cupei Mondiale la fotbal din 2010, cand fanii incercasera sa posteze comentarii dupa fiecare gol si lovitura de pedeapsa.