Cert este ca aseara Capitala a fost la picioarele legendarilor cantareti de la AC/DC. Greii rockului au electrizat zeci de mii de fani, romani si straini, cu un mega-concert, parte a turneului lor mondial. Veteranii australieni au tunat pe ritmurile melodiei "Thunderstruck" si, cu hitul "Highway to hell", au aratat multimii uriase calea catre distractie.

Cu o sonorizare impecabila si efecte speciale spectaculoase, trupa AC/DC a tinut aproape doua ore in delir publicul.

Fenomenal, excelent, incredibil! Au fost cuvintele spuse de zecile de mii de fani care i-au vazut in carne si oase pe cei de la AC/DC.

Au dansat dezlantuiti pe melodiile rockerilor si au privit ca hipnotizati efectele speciale care au incendiat spectacolul.

Scena dominata de o locomotiva de 3 tone si jumatate a explodat in focuri de artificii si a fost acoperita de o ploaie de confetti, iar tonul nebuniei a fost dat de cantaretii australieni cu un "Buna seara, Bucuresti!"

La ora 21:00 scena parca a luat foc, iar rockerii de la AC/DC au aparut in fata multimii electrizate. De la primele acorduri, zecile de mii de spectatori s-au dezlantuit. Unii au stat mai bine de 6 ore in Piata Constitutiei pentru a-si vedea idolii in carne si oase.

In timp ce spectatorii asteptau cu sufletul la gura in fata scenei, la ora 19.30 cei de la AC/DC au pus piciorul pe pamant romanesc. De la aeroport s-au dus direct in Piata Constitutiei, unde le-au facut romanilor o noapte feerica.

A fost nebunie si de cealalta parte a gardurilor de protectie. Aici s-au strans alti fani ai formatiei AC/DC, care n-aveau insa bilet.

Numarul solo al chitaristului Angus Young a adus in delir multimea. 220 de volti au plecat din chitara lui catre fani. Iar aplauzele spectatorilor i-au adus din nou pe scena pe veteranii rockeri. Au incins din nou atmosfera cu inca doua piese grele: For Those about to Rock (We Salute You) si Highway to hell.

Dupa un final cu focuri de artificii, fanii au plecat imbatati de atmosfera concertului. Cand ultimul fan a parasit Piata Constitutiei, in zona au ramas stapane gunoaiele.

Evenimentul nu a fost lipsit si de incidente mai putin placute. Un bucurestean, probabil incins de la paharele de bere, a sunat la in jurul orei 19.30 la numarul de urgenta 112 ca sa anunte ca in perimetrul unde urma sa cante AC/DC este amplasata o bomba.

Desi zona era sigura, spun oficialii Politiei Capitalei, specialistii au mai facut o verificare, constatand ca alarma era falsa. Nu a durat mult si a fost identificat si autorul farsei, un barbat in vasta de 40 de ani, care "parea beat" in momentul efectuarii apelului la 112. El va fi audiat de politistii Sectiei 17 Bucuresti.

De la Bucuresti, australienii au plecat spre Italia, unde vor sustine urmatorul show. Cu o cariera de peste 35 de ani si peste 200 de milioane de albume vandute in intreaga lume AC/DC a fost si ramane un nume de referinta in rock-ul mondial. "We salute you!"

Nici medicii nu au avut liniste in ziua concertului AC/DC. Serviciul de Ambulanta al Capitalei si SMURD au acordat duminica seara, in timpul concertului, ingrijiri medicale pentru 50 de persoane. Cinci au fost duse la spital, dar nu pentru probleme grave. Printre acestea s-a aflat si o femeie.