Directorul Comisariatului pentru Protectia Consumatorului Brasov, Claudiu Susanu, a declarat ca este vorba despre un hotel de cinci stele "relativ nou", din Poiana Brasov, unde ar fi urmat sa fie cazati sportivi care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) si unde inspectorii au descoperit "nereguli alarmante si extrem de grave".

Acesta a spus ca actiunile de control la aceasta unitate de cazare sunt in desfasurare, pana acum fiind facute verificari la bucatarie si blocurile alimentere, unde inspectorii au gasit alimente cu mucegai sau expirate de cateva luni.

Susanu a afirmat, totodata, ca hotelul nu a mai fost verificat de mult timp, insa nu a putut preciza de cand. El a adaugat ca acest control face parte dintr-o serie de verificari dispuse la toate unitatile care sunt implicate in organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, precizand ca din echipele de control fac parte reprezentanti ai Prefecturii, ANPC si DSVSA si DSP.

"Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt foarte grave pentru ca acolo vor fi probabil cazati copii sau persoane in varsta care sunt mai sensibili. Vom fi foarte drastici pentru ca este vorba si de turisti straini care vor fi cazati aici. Controlul este efectuat in contextul in care vrem sa ne asiguram ca in toate unitatile turistice implicate in gazduirea delegatiilor ce vor veni la FOTE nu vor exista niciun fel de probleme. Spre surpriza noastra, la acest complex de cinci stele am descoperit lucruri foarte grave in blocul alimentar, unde au fost descoperite produse alimentare expirate de cateva luni, dar si produse mucegaite. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt extrem de grave si vom propune sanctiuni foarte dure", a sustinut Claudiu Susanu, scrie Mediafax.

Conform sursei citate, unitatea la care au fost descoperite neregulile este Hotel Aurelius. Potrivit site-ului hotelului, acesta a fost construit in 2006 si are 208 locuri de cazare in 87 de camere. Susanu a precizat ca nu vrea neaparat sa se inchida hotelul, ci sa se remedieze problemele.

In septembrie anul trecut, la Hotelul Aurelius din Poiana Brasov a avut loc nunta fiicei fostului ministru Ion Ariton, la eveniment participand si presedintele Traian Basescu, impreuna cu sotia si cele doua fiice, precum si presedintele PDL Vasile Blaga, dar si presedintele democrat-liberalilor brasoveni, George Scripcaru.

1.500 de persoane din 45 de tari vor participa la FOTE si vor fi cazate la Poiana Brasov

Aproximativ 1.450 de sportivi si oficiali din 45 de tari sunt asteptati la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), urmand sa fie cazati la Poiana Brasov, in "satul olimpic" special amenajat, din care fac parte cinci hoteluri.

Organizatorii au decis ca "satul olimpic" sa fie amenajat in Poiana Brasov, acolo urmand sa fie cazati toti sportivii si oficialii care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European, iar comandamentul competitiei va fi la complexul "Favorit" din statiune. Complexul Favorit va fi atat sediul Asociatiei Comitetului de Organizare a Festivalului Olimpic European, cat si locul unde vor avea loc conferintele de presa si prezentarile sportivilor.

In "satul olimpic" sunt incluse hotelurile Alpin, Caraiman, Rina Vista, Piatra Mare si Bradul, la Hotelul Piatra Mare urmand sa functioneze un centru de agrement pentru sportivi.

Tineri cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani vor concura in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, la opt competitii de sporturi de iarna, respectiv schi alpin, biatlon, schi fond, patinaj artistic, hochei pe gheata, patinaj viteza, snowboard si sarituri cu schiurile, concursurile urmand sa fie organizate la Brasov, Rasnov, Predeal, Fundata si Poiana Brasov.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a editie, se va desfasura in perioada 17-22 februarie.