Ceremonia a fost prezentata de Andreea Esca si Lucian Mandruta, iar castigatorii au fost anuntati de jurnalisti ai agentiei de presa MEDIAFAX.

Primul premiu Mediafax 20 de ani a fost anuntat de Elvira Gheorghita, senior reporter. Premiul a fost acordat parintelui Nicolae Tanase, pentru recuperarea sensului initial si cel mai adanc al cuvantului "parinte", pentru repunerea spiritualitatii la baza grijii pentru aproapele nostru aflat in nevoie, dar si pentru staruinta cu care creste si educa sute de copii, devenind un exemplu moral pentru mireni si clerici deopotriva.

Parintele Tanase este fondatorul Centrului Social "Pro Vita" pentru nascuti si nenascuti, al Parohiei Valea Plopului, judetul Prahova, din Arhiepiscopia Bucurestilor - Protoieria Valenii de Munte.

Un alt premiu Mediafax 20 de ani a fost acordat editorialistului Cristian Tudor Popescu, pentru promovarea neobosita a libertatii cuvantului, pentru ca, de 20 de ani, si-a asumat riscurile si responsabilitatile care decurg din practicarea zilnica a libertatii de exprimare, dar si pentru curajul de spune ce crede, cu talent si forta literara. Un al motiv este puterea sa de a ramane relevant. Premiul a fost anuntat de Lucia Efrim, redactor-sef adjunct al Agentiei de presa MEDIAFAX.

Omul de afaceri Dan Sucu a primit premiul Mediafax 20 de ani "pentru cea mai rezistenta in timp viziune antreprenoriala romaneasca, pentru constructia unui brand solid, atat de business, cat si personal". Conform prezentarii facute de Ovidiu Vanghele, senior reporter MEDIAFAX, Sucu a fost definit drept "cel mai prezent capitalist in casele romanilor, un antreprenor autentic, care a urmarit cu perseverenta o viziune clara de business si etica de afaceri".

Un alt premiu Mediafax 20 de ani, anuntat de Romeo Chiriac, sef al Departamentului Sport, a revenit lui Gheorghe Hagi, in calitate de "cel mai bun jucator roman in terenul celebritatii globale", pentru ca a devenit inspiratie si model pentru generatii intregi de copii si tineri, pentru ca a adus vesti bune despre Romania sub ochii a milioane de oameni din toata lumea.

Laureata a Galei MEDIAFAX 20 de ani a fost si soprana Angela Gheorghiu, "pentru ca a facut dintr-un talent de elita, o cariera mondiala". Conform jurnalistului MEDIAFAX Cristian Fierbinteanu, premiul i-a fost acordat artistei "pentru ca a devenit imaginea respectului pentru arta romaneasca, pentru efortul urias si disciplina care i-au propulsat talentul in box-office-ul liric al lumii".

Omul de afaceri Ion Tiriac a primit Premiul Mediafax 20 de ani pentru ca si-a construit prin forte proprii cea mai respectata statura publica din Romania. "Pentru ca e un self-made man care si-a construit o cariera de business cu tenacitate, respect pentru parteneri si dragoste pentru tara. Pentru ca ne arata in fiecare zi ca respectul pentru munca duce la success", au fost argumentele pentru acordarea acestui premiu, anuntat de jurnalista MEDIAFAX Aurelia Alexa.

Premiul Mediafax 20 de ani a revenit guvernatorului BNR Mugur Isarescu "pentru ca a facut din Banca Nationala cea mai importanta institutie a Romaniei de azi". "Pentru ca a pus increderea in economie si in moneda nationala la temelia reconstruirii institutiei Bancii Nationale. Pentru ca a reusit sa dea continuitate si coerenta politicii financiare a tarii, in logica economiei de piata si in spiritul interesului national", a precizat jurnalistul MEDIAFAX Ovidiu Tempea, senior reporter.

Fondatorul Agentiei de presa MEDIAFAX, Adrian Sarbu, i-a anuntat pe castigatorii premiului Mediafax 20 de ani Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu. La eveniment au fost prezenti fostii sefi de stat Ion Iliescu si Emil Constantinescu, nu si actualul presedinte Traian Basescu.

Gala s-a incheiat cu urcarea pe scena a jurnalistilor Agentiei de presa MEDIAFAX si a premiantilor MEDIAFAX 20 de ani, care au facut o fotografie de grup.

Mediafax, cel mai mare furnizor roman de informatie generalista si de business, a organizat joi, Gala aniversara "Mediafax - 20 ani", pentru a celebra implinirea a doua decenii de activitate si pentru a premia personalitatile care au marcat evolutia Romaniei in acest timp.

Evenimentul a incheiat campania aniversara "Mediafax - 20 ani", in cadrul careia partenerii si clientii agentiei au luat parte la o calatorie in timp cu viteza informatiei si au rememorat evenimentele majore care au marcat ultimii 20 de ani si care au fost relatate de Mediafax.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informatie generala si de afaceri din Romania. Infiintata in 1991, compania face in prezent parte din cel mai mare grup media din Romania, Mediafax Group, si are peste 2.000 de clienti din mass-media, sectorul public si cel de afaceri. Printre produsele si serviciile Mediafax se numara fluxuri zilnice de stiri si fotografie de presa, servicii de monitorizare de presa si de distributie de comunicate de presa, rapoarte de piata, continut multimedia pentru telefonia mobila.