Potrivit unui studiu realizat de Online-PHD-Programs.org, cei care au un nivel mare de inteligenta au in comun o serie de trasaturi si obiceiuri, fie ele bune sau rele.

Spre exemplu, au tendinta de a-si fixa teluri pe care vor sa le atinga, sunt cititori impatimiti, dar sunt de asemenea predispusi sa bea mai mult si sa sufere de anxietate, scrie Entrepreneur.com.

Iata care este schema scorurilor de IQ:

IQ mediu = 100
IQ peste medie = 115
Genii = 140
Genii exceptionale = 160

Obiceiurile bune ale oamenilor inteligenti:

- Nu se dau batuti.

Albert Einstein (IQ de 160) – nu a vorbit pana la varsta de patru ani.

Bill Gates (IQ de 160) – prima afacere a sa a esuat.

Thomas Edison (IQ de 145) – pana sa inventeze becul cu filament a avut peste o mie de incercari nereusite.

Benjamin Franklin (IQ de 160) – a renuntat la scoala la varsta de 10 ani.

Beethoven (IQ de 165) – i s-a spus ca nu va reusi in viata.

- Isi stabilesc teluri

In cadrul unui experiment, niste studenti au avut la dispozitie patru saptamani ca sa isi atinga un scop. Dintre acestia, cele mai bune rezultate le-au avut cei care si-au notat obiectivele si apoi le-au impartasit celorlalti. 76% dintre ei au reusit sa faca ceea ce si-au propus, fata de numai 43% dintre cei care nu si-au notat si nici nu au vorbit despre asta cu ceilalti.

- Sunt cititori avizi

Printre beneficiile cititului se numara cresterea abilitatilor verbale, scrise, imbunatatirea memoriei, a capacitatii de concentrare si de formare a ideilor, precum si puterea de a rezolva probleme. In plus, daca citim 15 minute in fiecare zi, venim in contact cu peste un milion de cuvinte in decursul unui an.

Obiceiurile mai putin bune:

- Au tendinta de a bea

Studiile spun despre copiii inteligenti ca sunt mai predispusi sa bea la maturitate, fata de semenii lor.

- Folosesc droguri

Un studiu britanic a testat inteligenta copiilor la varstele de 5, 10 si 16 ani. Trei ani mai tarziu au fost intrebati daca au consumat droguri in anul precedent. Concluzia a fost ca baietii cu un IQ de peste 107 sunt de doua ori mai predispusi sa ia droguri, iar fetele cu o aceeasi rata de IQ sunt chiar de trei ori mai inclinate sa capete acest obicei.

- Sufera de anxietate

Un studiu din 2012 arata ca pacientii care sufereau de anxietate aveau un IQ mai mare decat voluntarii sanatosi. Anxietatea cronica poate duce la depresie si boli neurologice.

- Sunt pasari de noapte

O cercetare din 1995 a luat in calcul IQ-ul a 20.000 de studenti. Zece ani mai tarziu, cand li s-a analizat tiparul de somn, s-a constatat ca cei cu un nivel de inteligenta mai mare adorm mult mai greu, cei mai multi dintre ei dupa ora 12 noaptea. Insa odihna insuficienta duce la riscul de boli cardiovasculare, obezitate si depresie.

Fun fact:

Nivelul IQ-ului este si un bun indicator al ratei virginitatii printre adolescenti. Tinerii cu un IQ intre 120 si 130 au de pana la cinci ori mai multe sanse sa isi inceapa viata sexuala in adolescenta. Insa dupa acest interval numarul lor scade considerabil.

Lucrul este relevat si de faptul ca, in total, 87% dintre cei care nu au absolvit inca facultatea au avut deja o experienta sexuala. In schimb, doar 59% dintre studentii de la Harvard, 56% din cei de la Princeton si 51% din cei care invata la MIT pot spune acelasi lucru.