Voluntarii incearca sa stranga un milion de euro ca sa amenajeze laboratorul de analize. Companiile ii pot ajuta pe cei mici si pot dona, pana la sfarsitul anului, 20% din impozitul pe profit. Altfel, banii se vor pierde in bugetul statului.

Centrul va fi destinat copiilor bolnavi din toata tara si ar putea fi amenajat la Timisoara, unde exista deja un spatiu, dar medicii au nevoie de aparatura.

Din acel moment, doctorii vor putea sa faca analize de inalta precizie, iar copiii sa primeasca tratamentul tintit pe tipul de cancer de care sufera. Gratie acestui tratament, sansele de supravietuire le-ar putea creste la 80%.

Aurica nu are lacrimi sa mai planga. Si-a pierdut deja copilul cel mare din cauza unei boli cumplite, iar acum sta langa Cosmin, care sufera de aceeasi afectiune: boala granulomatoasa cronica. De la doi ani se lupta cu pentru viata lui. Cel care il poate salva este fratele lui mai mic.

Ca sa inceapa tratamentul, analizele lui au facute la centrul de diagnostic de la Viena. Dar acest ajutor acordat de Austria copiilor bolnavi de cancer din Romania va inceta curand.

Tocmai de aceea, ei au nevoie de un centru la noi in tara. Ca sa-l poata amenaja, voluntarii trebuie sa stranga un milion de euro. Firmele care-i pot ajuta pe cei mici mai au la dispozitie doar trei zile pentru a directiona 20% din impozitul pe profit acestei cauze. Daca banii nu sunt donati copiilor, ei vor ajunge in bugetul statului, care lasa mai mereu spitalele fara fonduri.

In fiecare an 500 de copii sunt diagnosticati cu leucemie. Jumatate dintre ei mor. Una dintre cauze e si lipsa unui laborator de citogenetica, unde medicii sa descopere cu exactitate tipul de cancer.

Codul fiscal le permite societatilor sa doneze pana pe 31 decembrie 20% din impozitul pe profit pentru o cauza sociala. Asadar, patronii pot decide acum daca lasa acesti bani statului ori le dau o sansa la viata miilor de copii bolnavi de cancer.