Noile PC-uri, construite in principal pentru navigarea pe internet, sunt produse de Samsung (Coreea de Sud) si Acer (Taiwan).

Google inchiriaza laptopuri cu 20 de dolari pe luna

Google va oferi companiilor Chromebook si suport tehnic pentru noul laptop pentru 28 de dolari pe luna, ca solutie simplificata de accesare a internetului.

Cum functioneaza laptopurile Chromebook

La fel ca Android, softul Chrome va fi gratuit, Google mizand pe cresterea traficului si a cautarilor pe internet, care ar creste veniturile din publicitate online.

Sistemul de operare si laptopurile Chromebook sunt derivate din browserul Google Chrome.

Sursa foto: Mashable

Computerele au procesoare Intel si vor fi disponibile pe Amazon.com si in magazinul online al Best Buy de la jumatatea lunii iunie.

Sistemul de operare Chrome este in esenţa un browser web care faciliteaza utilizarea aplicaţiilor direct pe internet, fara a stoca software ca Outlook, Word sau Excel direct pe PC.

Citeste si TOP 50 companii de IT&C in 2010. GOOGLE e prima, FACEBOOK - abia pe 10

Google, rivalul FACEBOOK: devine motor de cautare social. Cum dai LIKE pe GOOGLE?

Mutarea pe internet a funcţiilor cotidiene indeplinite de calculatoare elimina o mare parte din mentenanţa necesara, precum instalarea si actualizarea software-ului, realizarea de backup pentru fisiere si verificarea antivirus, subliniaza Google.

"Complexitatea administrarii calculatorului deranjeaza utilizatorii. Este un model fundamental defectuos. Chromebook-ul este un nou model care nu pune povara mentenanţei calculatorului pe utilizator", a declarat cofondatorul Google, Sergey Brin, intr-o conferinţa de presa.

Google promoveaza de doi ani Chrome ca alternativa la Microsoft Windows, folosit in prezent de peste 90% dintre utilizatorii de PC-uri.

Lansarea sistemului de operare a fost intarziata insa de apariţia tarzie a laptop-urilor create pentru a rula software-ul.

Sursa foto: ventuebeat.com.

Cum arata

Cei de la Mashable scriu ca noile laptopuri Chromebook vor avea un display de 12,1 inci si 2 GB de memorie RAM. Bateria tine 8,5 ore in conditii normale de lucru si 5 ore daca asculti muzica. In plus, netbookul va avea doua porturi USB si cititor de carduri.

Versiunea wireless costa 429 de dolari, iar cea cu 3G - 499 de dolari. De acesti bani vei avea un spatiu de stocare de 100 MB gratuit in fiecare luna, timp de doi ani.