Nokia domina candva topul telefoanelor mobile, insa producatorul telecom a pierdut teren in fata rivalilor de la Apple, Samsung sau HTC. La sfarsitul lunii trecute, finlandezii de la Nokia si-au prezentat ultimele prototipuri in materie de smartphone-uri, poate cele mai performante gadgeturi din ultimii ani, noteaza jurnalistii englezi. Miercuri, 16 noiembrie, Nokia Lumia 800 se va lansa si in magazinele din UK, potrivit The Telegraph.

“Nokia se confrunta cu o sarcina extrem de grea de a se restabili pe piata smartphone-urilor, pentru a domina Google si Apple in viitorul apropiat”, sunt de parere analistii CCS Insigh.

Diferenta esentiala dintre ceea ce a fost Nokia si ceea ce reprezinta in momentul de fata consta in parteneriatul pe care producatorul de telefoane il are cu Microsoft. CEO-ul Nokia, canadianul Stephen Elop, a hotarat ca gigantul telecom sa faca trecerea de la Symbian la sistemul de operare Windows.

Avand in vedere ca Google detine mai mult de jumatate din piata telefoanelor inteligente din Marea Britanie, din punct de vedere al vanzarilor, iar Apple continua sa domine segmentul smartphone-urilor cu creativitatea sa, nu este de mirare ca Nokia lanseaza miercuri modelul Lumia 800. Cladiri intregi vor fi acoperite de postere folosite drept proiectoare, iar cei de la Orange vor oferi gratuit o consola Xbox 360 clientilor care vor achizitiona Lumia.

Totodata, producatorul finlandez isi va lansa noul slogan: “The Amazing Everyday”. Scopul celor de la Nokia consta in “conectarea noului miliard de persoane”, sustine Elop – potrivit raportului ONU, facut public in luna octombrie, Terra a ajuns sa gazduiasca sapte miliarde de persoane. De fapt, Nokia se adreseaza fanilor companiei, care nu s-au indreptat spre alte branduri cand a fost vorba sa-si cumpere un nou telefon mobil.

Stephen Elop spera ca parteneriatul cu Microsoft sa incurajeze consumatorii fideli sa achizitioneze in continuare produsele brandului, mai ales ca cei care stiu ca Microsoft este lider in hardware, sa se lase convinsi de utilitatea si performanta noului gadget.

Gadgeturile cu care Nokia spera sa-si recastige pozitia de lider

Nokia a lansat pe 26 octombrie, la Londra, modelele Lumia 710 si Lumia 800, cu preturi recomandate de 270 euro, respectiv 420 euro fara taxe sau reduceri acordate de operatori.

Cea mai importanta caracteristica a modelului de top Lumia 800, care va atrage probabil cei mai multi clienti, este includerea gratuita a serviciilor complete de navigatie prin satelot oferite de Nokia, potrivit Reuters.

Cele doua modele sunt disponibile deja pentru precomanda in mai multe tari si vor aparea pe pietele din Franta, Germania, Italia, Olanda, Spania si Marea Britanie incepand din luna noiembrie. Pana la sfarsitul anului, telefoanele vor ajunge in Hong Kong, India, Rusia, Singapore si Taiwan. Totodata, cele doua modele vor fi lansate pe piata din SUA in prima parte a anului viitor si in China pana la jumatatea lui 2012, potrivit Engadget.com

Lumia 800 are un design similar cu Nokia N9 si este dotat cu procesor Texas Instruments de 1,4 GHz, display AMOLED ClearBlack de 3,7 inci, camera foto de 8 megapixeli, 16 GB de stocare interna si alti 25 GB oferiti gratuit prin serviciul de cloud storage SkyDrive al Microsoft.

Citeste si:

Lumia 710 si Lumia 800, primele smartphone-uri de la Nokia cu sistem de operare Windows, au fost lansate la Londra VIDEO