Motorina e pe cale de disparitie in Franta. Masinile diesel vor fi interzise in traficul mare din orasele importante. Vor putea circula numai in imprejurimile metropolelor si chiar ale oraselor mai mici.

Jean-Marie Le Guen este initiatorul acestei legi si spera ca din 2015 se va si aplica. Primul oras in care vor fi interzise masinile alimentate cu motorina trebuie sa fie Parisul.

Socialistul francez a spus ca e o chestiune de timp si atat: “Interzicerea motoarelor diesel este inevitabila!”

 Le Guen impreuna cu senatorul Jean-Vincent Place lucreaza la lege dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a confirmat ca noxele emise de motoarele diesel sunt cancerigene. Guvernul nu a fost cu totul de acord, dar a spus ca anumite zone din 7 orase sunt pe lista pentru curatare pentru ca gazele poluante sunt peste nivelul admis.

Deocamdata este un program pilot, iar daca va merge, motoarele diesel poate au o sansa sa reziste. Motorina este cel mai cumparat combustibil din Franta. 84% din masinile vandute in Franta pana in august (a.c.) sunt cu motoare diesel (in crestere cu 12% fata de 2011 - aceeasi perioada de raportare).

Citeste si:

Primele imagini cu
Logan 2 si Sandero 2 necamuflate au aparut in presa franceza FOTO