"Cifra de afaceri obtinuta in 2012 se refera la contractele Huawei derulate in Romania atat prin subsidiara Huawei Romania cat si prin alte entitati ale grupului chinez inregistrate in alte state. Cresterea fata de 2011 nu este foarte mare, sub 10%, dar este sustenabila. Subsidiara Huawei Romania a inregistrat in 2012 afaceri de 96 milioane de euro, de la sub 90 milioane de euro in 2011. Suntem o companie sanatoasa, care creste de la an la an", a declarat directorul
Departamentului de Conturi Integrate al Huawei Romania, Vlad Doicaru, intr-o conferinta, relateaza Mediafax.

El a adaugat ca pentru acest an afacerile Huawei in Romania au fost estimate la 260 milioane de dolari. "Cifrele la finele primelor sase luni arata ca suntem in grafic si avem certitudinea ca vom atinge tinta pentru acest an, respectiv atingerea unui volum de afaceri de 260 milioane de dolari in acest an, pe toate entitatile Huawei, atat prin subsidiara din Romania, cat si prin celelalte entitati ale grupului chinez", a spus Doicaru.

Huawei Technologies a fost infiintata in 1987 de Ren Zhengfei, fost ofiter in Armata Populara a Chinei, si este cel mai mare furnizor mondial de solutii IT&C, cu venituri de 35,4 miliarde de dolari in 2012. Subsidiara locala a grupului chinez si-a inceput activitatea in 2003.

In iunie 2012, Huawei Romania a anuntat ca a investit sase milioane de euro in deschiderea unui centru de suport global in Romania, suma urmand sa creasca la 200 milioane de euro pana in 2015.

"Centrul a devenit operational in februarie 2012. Suma de sase milioane de euro a fost alocata pentru amenajarea si dotarea tehnica a centrului, al patrulea pe care Huawei il detine la nivel mondial", spunea Doicaru in iunie 2012.
Centrul este situat in cladirea Lakeview, amplasata pe bulevardul Barbu Vacarescu din Capitala.

"Vom continua sa investim in dezvoltarea activitatii Huawei in Romania, Pana in 2018, grupul chinez va investi in Romania inca 100 milioane de euro, cifra care va include si taxele si costurile cu forta de munca. Cifra se adauga investitiilor din perioada 2007-2012, care au totalizat 90 milioane de euro", a spus in conferinta reprezentantul Huawei Romania.

Doicaru a afirmat ca Huawei are in Romania peste 800 de angajati, din care jumatate deservesc centru de servicii de suport global. "Grupul chinez va continua angajarile in subsidiara din Romania. Astfel, pana in decembrie 2013 vom ajunge la 1.000 de angajati, iar la finele anului viitor la 1.200 de angajati. In prezent, 70% din angajatii Huawei Romania sunt romani", a spus Doicaru.

Potrivit datelor prezentate de Huawei Romania, compania este implicata in dezvoltarea retelelor de telecomunicatii ale Vodafone Romania si RCS&RDS, doi dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profil.