Informatia a fost avansata de directorul general al Tetarom, Viorel Gavrea, care a confirmat ca, pe langa producatorul italian de electrocasnice De'Longhi SpA, care va achizitiona facilitatile de productie Nokia din Cluj, si grupul german Bosch va demara o investitie in parcul industrial Tetarom III. Investitia germanilor va crea circa 2.000 de noi locuri de munca.

"Consiliul Judetean Cluj a facut unele declaratii in ceea ce priveste acesta noua investitie, in momentul in care a fost anuntat acordul pentru achizitionarea de catre compania italiana De'Longhi a facilitatii de productie Nokia din Cluj. Contractul cu Bosch este finalizat, astfel ca asteptam semnarea lui, dupa ce un anumit dosar va fi avizat de Ministerul de Finante", a declarat directorul general al Tetarom, in cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.

Potrivit acestuia, Bosch isi va instala facilitatile de productie pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom III, parcul unde a functionat si fabrica de telefoane mobile Nokia, iar investitiile ar putea ajunge la peste 60 mil. euro. Aici urmeaza sa fie produse, chiar din acest an, componente electronice pentru automobile, conform lui Gavrea.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.