Cele doua guverne nu se inteleg pe garantiile pentru finantarea pe termen scurt, menite sa deconecteze activele "toxice" ale bancii de la perfurziile cu bani publici si sa permita grupului sa revina pe pietele financiare, scriu doua ziare belgiene, preluate de Reuters. 

"Belgia vrea ca Parisul sa garanteze mai mult decat s-a convenit, deoarece Franta se poate finanta la dobanzi mai ieftine decat tara noastra", scriu ziarele De Tijd si De Standaard, potrivit Mediafax.

Dexia si-a finantat recapitalizarea. Banca si-a imprumutat actionarii pentru a participa, ulterior, la majorarile de capital, practica interzisa in UE

Dexia a ajuns in pragul falimentului in toamna din cauza expunerii la criza datoriilor de stat din zona euro. A fost divizata apoi in octombrie de guvernele din Belgia, Franta si Luxembourg, care au separat activele neperformante de operatiunile care functioneaza normal. Au acordat astfel garantii in valoare totala de 90 miliarde euro pe urmatorii zece ani pentru a ajuta banca sa se finanteze.

Citeste si :

Dexia a acceptat nationalizarea diviziei bancare din Belgia. Cat costa o banca