Cel mai bine platit angajat din sistemul bugetar a avut anul trecut un salariu brut de peste 670.000 de lei, adica in jur de 56.000 de lei in fiecare luna, de aproape 10 ori mai mult ca presedintele Romaniei. Pe locul doi, la o diferenta de 100.000 de lei, e tot un slujbas al statului, dar de la Sibiu. Vin tare din urma alte doua persoane din Cluj.

In sectorul privat, cele mai mari 10 lefuri au ajuns in buzunarele unor bucuresteni. Sapte dintre ei sunt bancheri. Cel mai apreciat a castigat in 2009 peste 8 milioane de lei. Ultimul de pe aceasta lista scurta are "doar" echivalentul a 66.000 de euro pe luna.

Exista, desigur, si obligatii... De exemplu, bancherul de pe primul loc a platit contributii de doua milioane si jumatate de lei numai catre bugetul de pensii. Banii lui au asigurat in fiecare luna plata drepturilor catre 297 de pensionari, in medie 711 lei.

In afara Capitalei, salariile particularilor nu sunt chiar atat de mari. De pilda, un angajat din Giurgiu care lucreaza in industria navala a incasat 1.850.000 de lei. Il urmeaza un consultant de afaceri din Prahova si un barbat din Constanta.

La nivelul intregii tari, fara sa luam in calcul Bucurestiul, doar sapte persoane au primit anul trecut salarii brute de peste un milion de lei.