"Consiliul de administratie a decis azi (marti, n.r.) sa analizeze posibilitatea vanzarii participatiilor la Volksbank International si VB Leasing International si sa initieze procedura adecvata in acest sens. Pasii corespunzatori, care se vor desfasura pe parcursul urmatoarelor luni, ar putea conduce la vanzarea acestor participatii", se arata intr-un comunicat al grupului Volksbank.

Volksbank intentioneaza sa plateasca statului austriac 400 de milioane de euro anul urmator in contul ajutorului de un miliard de euro primit de la autoritati anul trecut, potrivit cotidianului Wirtschaftsblatt, citat de Bloomberg. Banca trebuie sa achite statului 300 de milioane de euro in 2011, sau Austria are dreptul de a transforma datoria in actiuni, se arata in articolul Wirtschaftsblatt.

Grupul a inregistrat o pierdere de un miliard de euro anul trecut si a primit un imprumut de la stat in aceeasi suma.

Chiar daca anticipeaza un profit de 90-100 de milioane de euro pentru anul in curs, Volksbank nu va putea achita dobanzile la imprumuturi, potrivit cotidianului Dr Standard, citat de Bloomberg. Volksbank a incercat, fara succes, sa gaseasca un pertener pentru investitii in ultima perioada, noteaza publicatia.

Grupul Volksbank controleaza participatia majoritara la Volksbank International, prezenta in Romania din 2000. Banca austriaca detine 51% din actiunile Volksbank International, alti actionari fiind DZ Bank, WGZ Bank si Banca Populara Caisse d'Epargne.

Totodata, VB Leasing International detine 80% din VB Leasing Romania IFN, restul de 20% aflandu-se in posesia Volksbank Romania. Grupul Volksbank si VR Leasing Germania detin participatii egale, de cate 50%, la VB Leasing International.

Volksbank Romania avea active de 4,8 miliarde de euro la sfarsitul lunii septembrie, in scadere cu 8,6% fata de 5,25 miliarde de euro in decembrie. Activele Volksbank International au coborat cu 3,5% in primele noua luni, de la 14,2 miliarde de euro in decembrie la 13,7 miliarde de euro in septembrie.