"Speram ca se va putea ajunge la un acord in Romania cat mai curand posibil si pot spune ca suntem pregatiti sa analizam orice propuneri alternative favorabile cresterii economice, cu un impact bugetar echivalent si de o calitate echivalenta cu cele stabilite initial", a precizat purtatorul de cuvant al comisarului Olli Rehn. 

Guvernul intentioneaza sa aplice acciza de 7 eurocenti doar la benzina si sa amane introducerea acestei taxe la motorina pentru o perioada de trei luni, interval in care sa fie cautate solutii, a anuntat, luni, premierul Victor Ponta. 

El a precizat ca ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a plecat la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii Comisiei Europene despre aceasta tema, avand consultari si cu Fondul Monetar International. 

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca a luat nota de declaratia premierului Victor Ponta si de informarea pe care i-a facut-o acesta anterior anuntului ca este dispus sa renunte la acciza pe motorina, aratand ca nu este un lucru care sa il satisfaca, dar demonstreaza ca se poate "construi un dialog" in continuare.