Pentru a patra zi consecutiv, romanii au iesit in strada in capitala si in alte mari orase ale tarii, precum Cluj, Timisoara si Iasi, relateaza postul de radio Europe1.

Agentia Associated Press noteaza ca protestele din Romania nu dau nici un semn ca s-ar incheia, dupa ce demonstrantii furiosi pe masurile de austeritate au aruncat cu pietre si sticle incendiare spre politie. Un barbat a fost cuprins de flacari pentru scurt timp, precizeaza AP, adaugand ca ministrul de Interne Traian Igas a convocat o reuniune de urgenta.

Aproximativ 30 de persoane au fost ranite duminica seara la Bucuresti, in cursul unei manifestatii care a degenerat, scrie la randul sau agentia France Presse. O mie de persoane s-au adunat in Piata Universitatii pentru a cere demisia presedintelui Traian Basescu, acuzat ca se afla la originea unei scaderi drastice a nivelului de trai, adauga AFP.

Postul Voice of Russia mentioneaza ca protestatarii din Bucuresti au aruncat cu pietre si cocktailuri Molotov spre fortele de ordine.

Centrul Bucurestiului, vandalizat. Distrugerile in urma protestului de azi-noapte se intind pe 6 km, de la Universitate la Tineretului. GALERIE FOTO si VIDEO

Protestele au inceput in tara joi, in sprijinul unui oficial care a demisionat din Ministerul Sanatatii, dupa ce a criticat un proiect controversat de reforma a sistemului sanitar. Guvernul a retras proiectul vineri, dar acest lucru nu i-a calmat pe manifestanti, care au iesit din nou in strada pentru a exprima nemultumirea generala fata de reducerea cheltuielilor si nivelul de trai, precizeaza agentia Reuters.

Postul de televiziune BBC informeaza ca, in aceste conditii, alianta partidelor de opozitie a cerut alegeri anticipate. Potrivit CNN, unii dintre protestatari au cerut dreptate si au acuzat Guvernul si masurile de austeritate pentru nivelul scazut de trai.

radio France Internationale mentioneaza ca reluarea cresterii economice nu a produs inca efecte in viata de zi cu zi a romanilor, care cer acum alegeri anticipate.

Protestatarii si-au exprimat furia fata de masurile de austeritate, dar si fata de nepotism si coruptia larg raspandita, cerand demisia presedintelui Traian Basescu, altadata popular, noteaza Deutsche Welle. Premierul Emil Boc a facut insa apel la dialog.

Conform agentiei germane DPA, protestatarii au afirmat, de asemenea, ca sunt furiosi pe presedinte din cauza comportamentului sau tot mai autoritar.

Boc i-a cerut ministrului de Interne sa ia masuri impotriva persoanelor care vor mai comite violente

Un jurnalist de televiziune a fost batut in timp ce transmitea live de la proteste, remarca Radio Olanda, adaugand ca manifestantii au dat foc la cosuri de gunoi si au devastat chioscuri de ziare, in timp ce fortele de ordine au recurs la gaze lacrimogene.

Agentia China Noua precizeaza ca aceste proteste sunt cele mai serioase de cand presedintele Traian Basescu a venit la putere, in 2004.