Din punct de vedere al monedei, creditele in franci elvetieni sunt cele mai riscante. Astfel, rata de neperformanta se situeaza in iunie 2011 la 12%, comparativ cu 7% in cazul creditelor acordate in euro.

Comparativ cu alte tari din regiune, ponderea creditelor exprimate in aceasta valuta in portofoliul de credite acordate populatiei este relativ redusa (13% in iunie 2011), ele ocupand sub 7% in totalul creditului neguvernamental.

Banca centrala mai arata ca ponderea creditelor pentru care nu s-a inregistrat nici o zi de intarziere a continuat sa se diminueze in cazul populatiei, de la 63% la 51% in primele noua luni ale anului 2010, dar a ramas relativ neschimbata, la 54%, pentru companiile nefinanciare.

In situatia in care nu ar fi fost restructurate, creditele la care se inregistrau intarzieri de peste 90 de zile la momentul aplicarii schemei de restructurare (septembrie 2010) ar fi contribuit la cresterea cu circa 0,9 puncte procentuale a ratei de neperformanta pe sectorul populatie si cu 2,9 puncte procentuale pentru companiile nefinanciare.

Citeste si

Dacia se vinde pe internet. O parte din productia Sandero, mutata in Maroc 

Traian Basescu s-a intalnit cu Barack Obama la Casa Alba. Discutii timp de 30 de minute in Biroul Oval