Apartamentul de 120 de metri patrati, are living si doua dormitoare, cu cate o baie fiecare, la care se adauga doua terase.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat ca Isarescu a cumparat apartamentul pentru ca nu detinea o locuinta in Bucuresti.

"A optat pentru un credit in lei pentru ca sa nu-si asume niciun risc, intrucat imprumuturile in valuta comporta anumite riscuri. Asa cum a indemnat si populatia sa-si faca credite in moneda in care este platita, guvernatorul a optat pentru lei pentru ca are venituri in lei. Asta inseamna fara riscuri", a afirmat Vasilescu.

Creditul este cu dobanda variabila si a fost contractat pentru o perioada care sa nu angajeze veniturile din pensie ale guvernatorului, a precizat Vasilescu.

Isarescu detine impreuna cu sotia o casa de locuit in suprafata de 260 de metri patrati, in comuna Gruiu, sat Silistea Snagovului, precum si o casa de vacanta, de 88,8 metri patrati, in judetul Valcea.

Potrivit declaratiei de avere publicate de Agentia Nationala de Integritate, seful bancii centrale are depozite in banci de mai multe sute de mii de lei.