Comitetul olimpic rus isi va stabili astfel cartierul general pe domeniul palatului Kensington, resedinta londoneza a printului William si a sotiei sale Kate, informeaza AFP.

Inchirierea parcului Perks Field permite "cresterea veniturilor familiei regale intr-o perioada in care bugetul ei a fost redus", a explicat un purtator de cuvant al Palatului Buckingham, referindu-se la scaderea considerabila din ultimii ani a fondurilor publice acordate familiei regale pentru deplasarile si angajamentele oficiale.

Buckingham Palace refuza sa dezvaluie suma pentru care a fost inchiriat Perks Field, insa, potrivit Daily Telegraph, rusii ar fi platit o garantie de 250.000 de lire sterline (316.000 de euro).

O alta solutie pentru umplerea vistieriilor: inchirierea apartamentelor regale din Palatul Saint-James din Londra, pentru organizarea de receptii pentru diverse firme, o premiera in istoria acestui castel construit in stil Tudor in urma cu cinci secole.

Potrivit tabloidului Daily Mail, tariful de inchiriere ar putea atinge pragul de 30.000 de lire sterline (37.000 de euro) pe zi.

Pentru pasionatii de sport, Palatul Saint-James are un amplasament ideal, aflandu-se la doar cateva minute de mers pe jos de plaja de volei si la mica distanta de linia de sosire din cursa de maraton, pe celebrul The Mall, bulevardul care duce la Palatul Buckingham.

Un alt loc regal, un alt buget: Windsor Great Park, fostul parc privat de calarie al familiei regale, aflat langa castelul medieval Windsor, resedinta reginei, care se va transforma in teren de campare. Doritorii trebuie sa achite o taxa de 40 de lire sterline (50 de euro) pe noapte pentru a-si amplasa cortul sau pentru a-si parca rulota in parcul regal.

Adiacent aleii Long Walk, aleea de 4 kilometri care duce de la impozanta statuie a regelui George al III-lea la castel, parcul este situat la o distanta de 45 de minute de centrul Londrei, insa la doar cativa kilometri de zona unde vor avea loc probele olimpice de canotaj si caiac-canoe.

Initiativa acestor proiecte a apartinut Crown Estate, asociatia care administreaza proprietatile casei regale britanice.