Merkel a reluat dupa o vacanta de doua saptamani campania propriei formatiuni, CDU, respingand acuzatiile potrivit carora  are o abordare excesiv de precauta. Cancelarul a invocat divergente de opinie "foarte clare" cu opozitia social-democrata in privinta taxelor.

Peer Steinbrueck, candidatul desemnat de SPD pentru postul de cancelar in eventualitatea in care partidul va forma guvernul, a promis ca va majora taxele. 

"Pot indica multe controverse" intre marile partide, a afrmat Merkel, intr-un interviu acordat postului de televiziune Phoenix.

Cu mai putin de sase saptamani ramase pana la alegeri, Merkel vrea sa apere avansul din sondaje al CDU in fata SPD, care nu a reusit sa reduca decalajul, in pofida atacurilor politice tot mai agresive ale lui Steinbrueck. 

De asemenea, Merkel a negat ca ar avea intentia sa nu duca pana la capat un eventual nou mandat de cancelar, dupa ce in presa germana au aparut informatii ca s-ar putea retrage in cativa ani. 

Biroul de statistica de la Berlin a anuntat, miercuri ca economia Germaniei a crescut cu 0,7% in trimestrul al doilea, dupa ce a stagnat in primele trei luni ale anului. Analistii consultati de Bloomberg anticipau un avans de 0,6%.