In document se arata ca liderii europeni trebuie sa stabileasca un nou program de finantare cel mai tarziu la inceputul anului viitor. Reprezentantii Bundesbank au refuzat sa comenteze.

Potrivit articolului, Bundesbank are o pozitie critica fata de ultima transa de finantare acordata Greciei si evaluarea facuta de troica creditorilor internationali.

FMI a aprobat la sfarsitul lunii iulie cea mai recenta transa, de 1,7 miliarde de euro, din programul de salvare destinat Greciei, in urma acordului Comisiei Europene pentru partea sa de finantare a programului destinat statului elen.

FMI a avertizat insa la 1august ca Grecia se va confrunta cu un deficit de finantare de 11 miliarde de euro pana la sfarsitul lui 2015, care ar putea fi chiar mai mare daca cresterea economica va fi sub estimari.

Un purtator de cuvant al guvernului german a declarat la 31 iulie ca nici cancelarul Angela Merkel si nici ministrul de Finante, Wolfgang Schaeuble, nu anticipeaza o noua restructurare a datoriei Greciei, reafirmand opozitia fata de o astfel de masura, pe care multi economisti o considera inevitabila.

Grecia a beneficiat de doua programe de salvare din partea Uniunii Europene si FMI de la declansarea crizei datoriilor la sfarsitul lui 2009, iar in 2012 a obtinut reducerea datoriei publice cu 200 de miliarde de euro, prin restructurarea obligatiilor sale financiare.