Indicele calculat lunar de institutul de cercetări ZEW a scpzut la 10 puncte în august, de la 17,5 puncte în iulie, scrie News.ro. Analiştii intervievaţi de Reuters anticipau că indicele va coborî la 15 puncte.

Un indice separat care măsoară opiniile investitorilor referitoare la condiţiile economice actuale a crescut la 86,7 puncte, de la 86,4 puncte în iulie. Estimările analiştilor indicau că acest indice va scădea la 85,5 puncte.

Biroul Federal de Statistică a anunțat, săptămâna trecută, că economia Germaniei a încetinit în mod neaşteptat în trimestrul al doilea, la 0,6% comparativ cu primul trimestru, respectiv la 2,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, după o expansiune peste aşteptări consemnată la începutul acestui an.

Cea mai mare economie din Europa a rămas astfel în urma economiei americane, care a avansat cu un ritm anualizat de 2,6% în aceeaşi perioadă, dar a depăşit uşor creştere de 2,3% a economiei zonei euro.

Pe ansamblul primelor şase luni ale acestui an, economia Germaniei a consemnat o creştere solidă, iar biroul de statistică a îmbunătăţit estimarea de creştere economică aferentă primului trimestru la 0,7%, respectiv 2,9% în termeni anuali, de la o estimare preliminară de 0,6%.

Economia Germaniei a fost susţinută în trimestrul al doilea de cererea internă, ca efect al creşterii cheltuielilor de consum şi guvernamentale. Comerţul exterior a avut în schimb un efect negativ, importurile crescând mai mult decât exporturile, faţă de primul trimestru.