Firma de brokeraj s-a detasat puternic inca din februarie in topul brokerilor de la BVB, dupa ce a intermediat deal-urile prin care BERD a vandut participatia de aproape 5% pe care o avea la BRD (BRD), informeaza Mediafax.

Operatiunile prin care BERD a cedat aproape 5% din titlurile BRD au totalizat 454,7 milioane lei (107,3 milioane euro), iar firma a fost intermediar atat pe partea de cumparare, cat si pe vanzare, in cea mai mare tranzactie din istoria Bursei de Valori.

In topul anual, pe locul doi se plaseaza UniCredit CAIB, cu un rulaj de 1,74 miliarde de lei (7,7% - cota de piata), iar pe pozitia a treia s-a clasat divizia de brokeraj a ING Bank, cu tranzactii de 1,44 miliarde lei (6,2% cota de piata).

In luna decembrie, Swiss Capital a intermediat transferuri de 290 milioane lei, fiind urmata indeaproape de IFB Finwest, cu operatiuni de 265,24 milioane lei. Top trei din ultima luna a anului a fost incheiat tot de ING Bank, cu 124,88 milioane lei.

IFB Finwest a fost cel mai activ intermediar pe segmentul de obligatiuni, cu transferuri de 222,1 milioane lei.
Bursa a urcat cu 1,3% in ultima luna din 2011, dar a inchis anul in scadere, indicele general, BET-C, coborand cu 15,7%, intr-o perioada in care increderea investitorilor a fost pusa la incercare de escaladarea crizei datoriilor suverane ale statelor din zona euro.

Citeste si:

2011, an crucial pentru Apple. A devenit cea mai valoroasa companie, dar si-a pierdut mentorul FOTO + VIDEO

Cel mai batran jucator la bursa. Tranzactioneaza pe Wall Street la 106 ani VIDEO