Cand pasesti in firma nu iti vine sa crezi ca in aceste birouri fetele se ocupa cu videochatul. Afacerea ocupa un etaj intreg al unei cladiri, unde fiecare incapere are un design aparte, deloc deocheat.

Patroana plateste o chirie de 11 euro pe metrul patrat. Angajatele au un program opt ore pe zi, insa pot alege si sistemul de part-time.

Cele mai multe nu vorbesc cu nimeni despre ceea ce fac. Spun ca sunt chelnerite sau operatoare de call-center, si de aici banii.

Anunturile de angajari pentru videochat sunt nenumarate. Salariile ajung si la 2.000 de euro pe luna. Numai patronii studiourilor de videochat din Iasi spun ca la ei ar lucra in acest moment peste 2.000 de tinere.

Cei de la Inspectia Teritoriala si Agentia Fortei de Munca spun ca merg lunar in controale. Fetele au carti de munca, iar firmele sunt la zi cu plata impozitelor.

Cu toate ca afacerea este legala, si politistii supravegheaza indeaproape aceste studiouri. E drept, au fost multe cazuri in care in spatele camerei de luat vederi se ascundeau infractiuni de proxenetism.

Site-urile pe care fetele se logheaza sunt interzise in Romania, Italia si Spania.