• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Madonna, lider in topul cantaretilor cu cele mai mari castiguri

Madonna, lider in topul cantaretilor cu cele mai mari castiguri

Madonna ocupa primul loc in topul cantaretilor care au obtinut cele mai mari castiguri in ultimul an, realizat de revista Billboard, informeaza Reuters.

Cantareata, in varsta de 54 de ani, a obtinut cea mai mare parte a castigurilor sale din ultimul an, ce se ridica la 34,6 milioane de dolari, din turneul sustinut anul trecut, care i-a adus venituri de 32 de milioane de dolari.
 
Madonna, care a ocupat primul loc in acest clasament Billboard si in 2008, este si singura femeie din Top 10, liderul de anul trecut, cantareata de muzica country Taylor Swift, situandu-se pe locul al 15-lea.
 
Pe locul al doilea in topul Billboard s-a situat Bruce Springsteen, ale carui castiguri de 33,4 milioane de dolari au fost generate tot de concertele sale, sold-out, sustinute mai ales pe stadioane. 92% din castigurile pe anul trecut au fost generate de turneul de promovare a albumului "Wrecking Ball".
 
Roger Waters, fondator al trupei Pink Floyd, s-a situat pe locul al treilea, cu castiguri de 21 de milioane de dolari, obtinute mai ales din turneul "The Wall Live", iar Van Halen ocupa locul al patrulea, cu 20 de milioane de dolari, obtinute din turneul de promovare a albumului "A Different Kind of Truth".
 
Topul 10 este completat, in ordine, de Kenny Chesney (19,14 milioane de dolari), Dave Matthews Band (18,9 milioane de dolari), Tim McGraw (18,3 milioane de dolari), Jason Aldean (17,5 milioane de dolari) si Coldplay (17,3 milioane de dolari).
 
Starul canadian Justin Bieber s-a situat pe locul al 10-lea, cu incasari de 15,9 milioane de dolari, rezultate mai ales din turneul "Believe".
 
Topul a fost realizat de editorii revistei Billboard pe baza datelor furnizate de arhivele Boxscore, Nielsen SoundScan, YouTube si Nielsen BDS.

23 februarie 2013 17:22
comentarii (1)

Comentarii (1)