"Majoritatea parlamentara USL continua lovitura de stat inceputa in vara si esuata"

Totodata, presedintele Traian Basescu a sustinut ca majoritatea parlamentara USL continua lovitura de stat inceputa in vara anului 2012 si esuata, el mentionand: "Acum o fac cu alte metode si, chipurile, sub sceptrul democratiei", potrivit Mediafax.

Seful statului a spus ca o dovada in sprijinul afirmatiei sale este ce s-a intamplat, marti, in Parlament. "Politicienii se ridica din nou deasupra legii", a spus Basescu.

"Modificarile la Codul penal, dramatice, darama 10 ani de munca a institutiilor anticoruptie"

De asemenea, presedintele Romaniei a declarat, marti, ca modificarile la Codul penal adoptate de Camera Deputatilor sunt "dramatice" si "darama zece ani de munca si activitate a institutiilor anticoruptie" precum DNA sau ANI.

"Efectele modificarilor introduse azi sunt dezastruoase din punct de vedere al credibilitatii Romaniei", a mentionat seful statului, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni. "Cred ca asazi Parlamentul a gresit fundamental si a compromis Romania", a mai spus el.

Basescu a adaugat ca a vazut punerea presedintelui Romaniei in categoria de "nefunctionari publici" si o trateaza "ca pe o chestiune ironica". "Dar un presedinte, prin definitie, e un inalt functionar, ales, care e la dispozitia serviciului public pe care il are. Un senator sau deputat e parte a unei puteri in stat. Puterea legislativa nu e un butic, este o institutie fundamentala a statului ronman, care e formata din senatori si deputati, care la randul lor sunt particica din acea institutie publica. Nu putem confunda Parlamentul, Presedintia cu un butic din Gara de Nord", a sustinut Basescu.