Producatorul finlandez Nokia se zbate cu greu sa iasa la liman. Dupa ce si-a pierdut titlul in 2011 de cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, in defavoarea Samsung, Nokia incearca sa-si revigoreze afacerile printr-o serie de telefoane low-cost, care imita foarte bine cele mai performante smartphone-uri.

De cealalta parte, Samsung se lupta cu Apple, considerata cea mai valoroasa companie din lume, in razboiul patentelor. Compania sud-coreeana a fost infranta de gigantul american pe piata din Statele Unite, urmand sa plateasca despagubiri de un miliard de dolari si sa retraga de la comercializare anumite modele de smartphone-uri.

Business Insider a publicat marti o fotografie ironica la adresa celor trei giganti IT. Iata cum ar arata Apple, Nokia si Samsung, daca ar fi niste elevi de liceu:

Sursa foto: Business Insider

In imaginea postata pe Business Insider Apple joaca rolul elevului sarguincios, care se descurca in general la examene, Samsung este elevul care trage cu ochiul in teza colegului de banca, in timp ce Nokia este intotdeauna asezat de profesori in ultima banca. Acesta din urma incearca din rasputeri sa iasa la liman, gandidu-se cum sa procedeze sa treaca testul.