Intel anticipeaza acum vanzari de 12,9-13,5 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, fata de o prognoza anteiroara de 13,8-14,8 miliarde de dolari, a anuntat compania intr-un comunicat.

Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica vanzari de 14,2 miliarde de dolari, nivel mult superior prognozei companiei, scrie Mediafax.

Producatorii de computere isi reduc comenzile de microprocesoare intr-o perioada a anului marcata de obicei de o crestere a activitatii inaintea sezonului cumparaturilor de iarna.

Intel a precizat ca cererea pentru microprocesoare folosite in computere destinate clientilor busienss si comenzile de pe pietele emergente sunt mai reduse fata de asteptari.

Comentariile companiei confirma asteptarile negativiste legate de piata PC-urilor, aparent in stagnare sau contractie in acest an odata cu cresterea popularitatii smartphone-urilor si tabletelor, care monopolizeaza bugetele consumatorilor.

Actiunile Intel au inchis vineri la New York in scadere cu 3,6% si se afla in stagnare de la inceputul anului. Titlurile AMD, principalul rival al Intel in zona microprocesoarelor pentru PC-uri, au coborat cu 5,7%, iar actiunile Nvidia, unul dintre principalii producatori de chip-uri grafice, au pierdut 2,4% din valoare.

Compania anticipeaza o marja de profit brut de 61-63% din vanzari, mai pesimista decat estimarea anterioara, de 63%, si a retras prognozele pentru anul fiscal in curs.

Grupul estima in luna iulie o crestere a veniturilor de 3-5% pentru anl 2012.

Microsoft va lansa in octombrie noua varianta a sistemului de operare Windows, prima dezvoltata pentru a functiona omogen pe tablete si PC-uri, construita in jurul interfetei touch-screen.

Compania de cercetare de piata Gartner estimeaza ca piata PC-urilor va creste in 2012 cu 2%, la 372,3 milioane de unitati vandute.