Fostul vicepresedinte de servicii de la Samsung, Gavin Kim, urmeaza sa fie numit Manager General al echipei Windows Phone. „Voi fi responsabil de directia platformei Windows Phone si de accelerarea traiectoriei Microsoft catre inimile si mintile consumatorilor, dezvoltatorilor si partenerilor”, le-a spus Kim celor de la bgr.com

Kim a fost pionul principal in lansarea mult-trambitatului smartphone Galaxy SII, dar si tabletelor Galaxy Tab. Desi aceste gadgeturi erau deja populare in randul fanilor, sarcina lui era aceea de a le promova ca fiind niste produse extrem de dorite de un public cat mai larg.

In ceea ce priveste miscarea lui Kim, BGR descrie recrutarea ca fiind „un punct urias pentru Microsoft”, sincronizat cu faptul ca grupul american lucreaza la un update al sistemului de operare Windows Phone, construit pe versiunea 7.5, denumita „Mango” – care va fi implementat pe device-urile Nokia.

Kim spune ca va lucra pentru a face din Windows Phone o alegere de top in randul consumatorilor. „De fiecare data cand un client va hotari sa-si achizitioneze un smartphone de la un agent intermediar sau un magazin de retail, Windows Phone va fi prima lor optiune. Iar cu Windows Phone 7.5, cred ca Microsoft va incheia decalajul rapid pe care l-a inregistrat si va spulbera toate indoielile cu privire la locul corporatiei pe segmentul telefoanelor mobile”, a spus Kim, citat de bgr.com.

Potrivit unui comunicat Samsung, „Gavin Kim a renuntat la postul din cadrul Samsung Mobile, dar suntem deschisi la o eventuala noua colaborare cu el in viitor. Avand in vedere noua sa titulatura, Kim va continua sa faca parte din imensa familie Samsung datorita parteneriatului pe care compania noastra o are cu Microsoft.”

Noile strategii agresive adoptate de compania americana au scopul de a promova Windows Phone in lupta platformelor de operare cu rivalul Android, lansat de Google.

Luni, producatorul chinez Huawei a confirmat, asemenea multor altori jucatori din IT, printre care si HTC, ca a fost abordat de reprezentantii firmei lui Bill Gates privind plata unor incalcari de patente, implementate pe sistemul Android.

Sursa foto: www.bgr.com

Citeste si:

Apple, in haine noi. Primele masuri luate de "amiralul" Cook

Sportul de miliarde de dolari: cine sunt, de fapt, adevaratii castigatori de pe urma "fotbalului-fantezie"