"Un domeniu poate de interes major privind la ceea ce Romania are - munte, mare, deal, este turismul. Avem o infrastructura de turism depasita care trebuie modernizata si avem un potential pentru dezvoltarea infrastructurii de turism exceptional. Daca vreodata vreti vrea sa vedeti cu adevarat Romania, sa nu mergeti pe sosele. Va recomand un elicopter. Trebuie sa va spun ca sunt un om care a circulat in tara, pe sosele, foarte mult, dar niciodata nu am descoperit Romania cum am descoperit-o din elicopter", a spus Traian Basescu.

El a mentionat ca, de cand este presedinte, circula des si cu elicopterul.

"Va pot spune ca imaginile sunt extraordinare, o tara care are munti impaduriti, o tara in care, daca mergeti in zona centrala, veti vedea cum curge apa minerala pe marginea drumului, pentru ca nu-i valorificata, o tara in care se poate face in mod egal turism balnear si turism pur si simplu. Ce-i lipseste pentru a valorifica aceste avantaje pe care Romania le are, lipseste exact infrastructura de turism si infrastructura rutiera sau feroviara", a mai spus seful statului.

In cadrul aceluiasi eveniment, Traian Basescu a declarat ca Romania are potenţialul de a deveni "un mare exportator de alimente",  adaugand ca, spre deosebire de statele din Golf, unde se fac eforturi "pentru a avea un pom verde", in Romania "verdele este de la natura, de la Dumnezeu".

"Romania este una din tarile cu exceptional potential agricol si care poate fi un motor regional al diminuarii efectelor unei presupuse viitoare crize a alimentelor. Dar trebuie sa cultivam pamantul. Spre deosebire de statele din Golf, unde am vazut cat efort este pentru a avea un pom verde, aici verdele este de la natura, de la Dumnezeu", le-a spus presedintele Traian Basescu participantilor la Forumul de Cooperare al Golfului.

El a subliniat, de altfel, ca agricultura este o zona de mare interes pentru Romania "si pe fondul a ceea ce se prefigureaza a fi o viitoare criza a alimentelor".

"Probabil toti stiti ca Romania are o populatie de circa 22 de milioane de locuitori, dar are un potential agricol capabil sa satisfaca nevoile a 80 de milioane de locuitori", le-a mai spus presedintele Traian Basescu participantilor la Forumul de Cooperare al Golfului.

El a mentionat ca, daca ar fi exploatat, potentialul i-ar permite Romaniei sa se transforme intr-un "mare exportator de alimente".

Totodata, presedintele a spus ca Romania are un mare potential in ceea ce priveste hrana ecologica, fiind pe locul al doilea intre tarile UE din punctul de vedere al suprafetelor de teren ecologic.