Intrebat despre numirea lui Ovidiu Silaghi in functia de ministru al Transporturilor, presedintele Basescu a raspuns: "Sa vedem, mai reflectez, nu va ascund ca as vrea foarte mult sa discut si cu Crin Antonescu. Inteleg ca se intoarce in acest week-end si as vrea sa gasim o formula care sa fie buna. Voi vedea daca si dansul mentine propunerea, dar as vrea sa discut si cu Crin Antonescu", potrivit Mediafax.

Deputatul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat, marti, prin vot, de BPN al PNL pentru postul de ministru al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta declara, joi, ca nu a fost inca contactat de catre presedintele Traian Basescu pe tema numirii lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor, dar ca asteapta un raspuns, probabil, pana luni, din partea acestuia, fiind pregatit sa il sune el pe seful statului.

In 12 iulie, Relu Fenechiu, ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. In aceeasi zi, Fenechiu a demisionat din functia de ministru al Transporturilor.