Vânzarea acestei divizii care produce cafetiere, purificatoare de aer şi alte produse, şi care anul trecut a generat vânzări de 2,3 miliarde de euro, ar urma să dureze între 12 şi 18 luni, a informat compania cu sediul la Amsterdam într-un comunicat de presă.

"Aceste operaţiuni nu se mai potrivesc cu viitorul nostru de lider în domeniul tehnologiei medicale", a declarat directorul general de la Philips, Frans van Houten.

După ce anterior şi-a vândut operaţiunile din domeniul electronicelor de consum, precum televizoare sau playere DVD, precum şi divizia care producea corpuri de iluminat, o vânzare a diviziei de electrocasnice ar urma ieşirea completă a Philips de pe pieţele care nu au legătură cu echipamentele medicale.

Philips a făcut acest anunţ după publicarea cifrelor pentru anul 2019, conform cărora vânzările au crescut cu 4,4% în ritm anual până la 19,5 miliarde euro.

Istoria companiei Philips a început în 1891 când fraţii Frederik şi Gerard Philips au înfiinţat o societate care producea becuri de iluminat la Eindhoven.