Acest film difuzat de televiziunea publica il prezinta pe Kim Jong-un la comanda unui tanc si dand ordine soldatilor din fortele aeriene, terestre si maritime. 

"Respectatul tovaras Kim Jong-un este perfect instruit in privinta tuturor strategiilor militare si (...) demonstreaza calitati excelente de lider militar", afirma comentariul care insoteste imagini cu soldatii care sar de bucurie la vederea lui. 

In documentar, propaganda oficiala sustine ca el a redactat prima sa teza de strategie militara la varsta de 16 ani, ca nu doarme decat trei sau patru ore pe noapte si ca renunta adeseori la mancare pentru a putea studia. 

"Marele nostru general Kim Jong-il il numea geniul geniilor in stiinta militara", se mai arata in film.

Kim Jong-un i-a succedat tatalui sau, decedat la 17 decembrie din cauza unei crize cardiace, la varsta de 69 de ani. S-a nascut la 8 ianuarie, dar Phenianul nu a precizat niciodata care este anul nasterii sale. Expertii care studiaza aceasta tara estimeaza ca are peste 25 de ani si mai putin de 30. 

Aniversarile tatalui sau, Kim Jong-il, la 16 februarie, si ale bunicului sau, la 15 aprilie, care au condus tara cu mana de fier, sunt zile de sarbatoare in Coreea de Nord, cele mai importante din an. 

De la moartea tatalui sau, presa oficiala - singura existenta in Coreea de Nord - a lansat o campanie pentru a crea un cult al personalitatii in jurul tanarului conducator, asa cum s-a intamplat anterior si cu tatal si cu bunicul lui.