Nokia a inventat conceptul de smartphone in 1996, cu modelul Communicator, insa inovatiile aduse in ultimii ani pe aceasta nisa de principalii rivali si declinul constant al propriilor vanzari a trimis compania de pe primul loc direct pe cel de-al treilea in trimestrul doi.

Apple a vandut in perioada analizata 20,3 milioane de iPhone-uri, desi modelul de actualitate iPhone 4 este mai vechi de un an. In mod normal, succesul unui astfel de telefon nu dureaza atat de mult.

Analistii estimeaza ca Samsung a vandut 19 milioane de smartphone-uri in trimestrul al doilea, cu mult peste cele 16,7 milioane comercializate de Nokia, datorita cererii uriase pentru telefoane cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

Strategy Analytics estimeaza ca piata smartphone a crescut in trimestrul al doilea, ca volum al vanzarilor, cu 76% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. ABI Research sunt mai precauti, calculand o crestere de numai 62%.

Crede piata telefoanelor mobile

Piata telefoanelor mobile in general a crescut cu 11,3% in aceeasi perioada, la 365,4 milioane de unitati vandute, potrivit IDC.

Cresterea pietei telefoanelor a incetinit fata de primul trimestru, cand a fost inregistrat un avans de 16,8%, din cauza scaderii volumului vanzarilor modelelor simple, de baza, pentru prima data in ultimele sapte trimestre. Evolutia negativa a fost determinata de reducerea cheltuielilor de consum.

Strategy Analytics estimeaza ca piata telefoanelor mobile a ajuns la 361 milioane de unitati in trimestrul al doilea.

Media estimarilor analistilor contactati anterior de Reuters plaseaza vanzarile de telefoane din aceasta perioada la 374 de milioane de unitati.

Steve Jobs l-ar putea imprumuta pe Obama. Apple are o rezerva financiara mai mare decat cea a statului american

Italia ar putea sa nu participe la transa din septembrie a imprumutului pentru Grecia